Виборці хочуть бачити на дебатах конструктивну дискусію, а не шоу - Лігачова

Виборці хочуть бачити на дебатах конструктивну дискусію, а не шоу - Лігачова

Укрінформ
Виборці прагнуть, щоб дебати між кандидатами у президенти проводилися з метою конструктивної дискусії, а не заради шоу.

Про це заявила у четвер на "круглому столі" в Укрінформі голова ГО "Детектор медіа", шеф-редактор порталу "Детектор медіа" Наталія Лігачова.

"Ми, виборці, хочемо дебати заради конструктивної дискусії, а не заради шоу. І закликаємо обох кандидатів до цього: не треба шоу, треба конструктивна дискусія", - сказала вона.

За словами Лігачової, нині в країні ведеться дискусія про долю держави, яка перебуває у стані війни, і виборці мають розуміти всі відповіді на ключові теми. Серед них, насамперед, - зовнішній курс країни та побудова відносин з іншими державами і міжнародними організаціями.

"Якщо стосовно позиції чинного Президента Петра Порошенка в мене є розуміння в цих питаннях, бо це вже багато разів було задекларовано, то мені не зовсім зрозумілою є позиція іншого кандидата Володимира Зеленського з цього приводу. Я хочу розуміти, чи після обрання нового президента курс на євроатлантичну інтеграцію в нас залишиться тим, яким він зараз визначений у Конституції, чи буде спроба його звернути, як це вже було у 2010 році. Я для цього саме і хочу, щоб були дебати", - зазначила шеф-редактор "Детектор медіа".

При цьому вона зауважила, що до оголошення офіційних результатів першого туру виборів кандидати не мають права проводити дебати. Щойно ж будуть оголошені ці результати, ніхто, за словами Лігачової, не заважає кандидатам домовитись "про будь-які дебати у будь-якому місці, хоч на Місяці, з будь-якими ведучими".

Однак суспільство чекає цих дебатів не заради шоу, а заради того, щоб зрозуміти, кого обирати на майбутні 5 років, наголосила вона.

Як повідомлялося, кандидат у президенти Володимир Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з іншим кандидатом на пост глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський".

Читайте також: Порошенко готовий провести цикл дебатів, у Зеленського відповіді поки немає

Порошенко у відповіді Зеленському наголосив, що дебати - це не шоу, а серйозна дискусія про стратегію розвитку країни, цінності, історичний вектор, пріоритети. Він нагадав, що згідно з законом про вибори Президента дебати можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах, однак погодився на проведення дебатів на НСК "Олімпійський".

Як встановлює стаття 62 закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-