Інтернет vs ТБ: політтехнолог розповів, що на українців впливає більше

Інтернет vs ТБ: політтехнолог розповів, що на українців впливає більше

Укрінформ
Цьогорічні президентські вибори показали, що інтернет в Україні перетворюється на повноцінний інструмент політичного впливу на громадську думку поряд із традиційними медіа. Хоча для 80% населення головним джерелом інформації все ж залишається телевізор.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив політтехнолог Андрій Демартино.

"Вибори-2019 показали, що інтернет може вважатися рівноправним інструментом політичного впливу на громадську думку поряд із традиційними медіа. І цей природній процес, який вже давно має глобальний характер, дійшов до України з великим запізненням", - зазначив експерт.

За його словами, з точки зору технічних і соціальних умов Україна давно була готова до "інтернет-революції", оскільки вона завжди починається там, де охоплення інтернетом сягає більше половини населення. "Один комп’ютер на десятьох - це розвага, один на п’ятьох – джерело інформації, комп’ютер у кожного – це вже фактор прийняття рішень", - підкреслив Демартино.

Читайте також: На сайті ВР з'явилась петиція про обов'язкові дебати на виборах Президента

Водночас експерт вважає, що поширений вираз "онлайн переміг телевізор" - це не більше ніж гучний заголовок, який не відповідає характеру передвиборчої кампанії. Адже всі соціологічні дослідження стверджують, що для більшості населення головним джерелом інформації залишається телевізор.

"Україна на цих виборах з точки зору застосованих інтернет-практик з великим рахунком програє навіть Росії, не кажучи вже про США та Європу. У плані реалізації цифрових медіа-кампаній наша країна перебуває ще в "дитячому садочку", але має всі перспективи для стрімкого дорослішання", - наголосив Демартино.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-