Київ продовжить рух до НАТО і ЄС, хто б не став наступним президентом — Клімкін

Київ продовжить рух до НАТО і ЄС, хто б не став наступним президентом — Клімкін

Укрінформ
Україна не змінить свого зовнішньополітичного курсу на вступ до НАТО і Євросоюзу незалежно від того, хто стане наступним президентом.

Про це в інтерв'ю CNBC заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Україна продовжить рух до трансатлантичної спільноти, в напрямку НАТО і Європейського Союзу. Можуть бути деякі відмінності щодо тимчасових рамок і тактики, але з погляду стратегії це вирішено на сто відсотків”, - сказав він.

За словами Клімкіна, Україна після другого туру президентських виборів не розвернеться до Москви, адже суспільство цього просто не дозволить.

Читайте також: І Порошенко, і Зеленський мають гарні шанси перемогти – Гербст

“Я майже впевнений, що не буде повного розвороту назад, повороту направо або наліво у зовнішній політиці. Українське суспільство просто не дозволить нікому відійти від основного напрямку української зовнішньополітичної орієнтації - шляху до ЄС та НАТО“, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. За результатами опрацювання 98,03% електронних протоколів, у другий тур виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний Президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-