Росія спробує поставити під сумнів легітимність виборів в Україні – Крамер

Росія спробує поставити під сумнів легітимність виборів в Україні – Крамер

Укрінформ
Росія докладатиме зусиль для того, щоби дестабілізувати ситуацію в Україні до проведення другого туру голосувань на президентських виборах, аби створити сумніви в легітимності процесу обрання глави Української держави.

Таке переконання висловив у коментарі Укрінформу екс-заступник держсекретаря США, колишній президент Freedom House, нині старший директор у питаннях прав людини американського Інституту Маккейна Девід Крамер.

"Головний інтерес Росії полягає в тому, щоби спробувати створити середовище, в якому наступний президент – або переобраний президент Порошенко – розглядався б як нелегітимний", - зауважив експерт.

Читайте також: Будь-яка дестабілізація в Україні грає на руку Путіну – WP

Він уточнив, що в Кремлі прагнуть дестабілізувати ситуацію, створити обставини, за яких вільні й чесні вибори опинилися би під сумнівом.

"Україна може зробити те, чого не може Росія за президентства Путіна. А саме – провести відкриті й справедливі вибори, щоб обрати легітимного президента шляхом чесного голосування, яке відображає справжні погляди українського населення", - підкреслив він.

Саме цього й боїться Кремль, тому і робитиме все проти перемоги справжнього демократичного процесу в Україні.

Читайте також: Спостерігачі ENEMO відзначили поліпшення у роботі виборчих дільниць

Водночас, експерт не став однозначно стверджувати, чи могла б Росія зрештою поставити на одного з двох кандидатів, які вийшли в другий тур президентських виборів в Україні.

"Важко сказати, але ми знаємо, що проти Порошенка велася потужна пропаганда (з боку РФ – ред.) у першому турі", - зазначив він. У цьому зв'язку експерт зауважив, що наступні три тижні продовження президентської кампанії дадуть чітке уявлення і відповідь на це запитання.

Нагадаємо: станом на понеділок, за результатами підрахунку понад 97% виборчих бюлетенів на президентських виборах в Україні, лідирує Володимир Зеленський, який заручився понад 30% підтримки електорату. За чинного президента України Петра Порошенка проголосували майже 16% українських виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-