У штабі Зеленського розраховують на голоси опонентів у другому турі

У штабі Зеленського розраховують на голоси опонентів у другому турі

Укрінформ
У штабі кандидата в Президенти України Володимира Зеленського очікують, що в другому турі за нього проголосує значна більшість виборців, які в першому турі віддали голоси іншим кандидатам.

Про це на брифінгу заявив спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо вірити соціології, яка проводилася до першого туру, то перетікання (голосів - ред.) дуже значні - і від Юлії Володимирівни, і від Петра Олексійовича, і від багатьох інших, хто сьогодні вже залишився в першому турі. Це відкрита інформація. Що стосується другого туру, потрібна нова соціологія. Але якщо спиратися на соціологію за день до виборів, то в другому турі Зеленський більш ніж удвічі випереджав будь-кого з трійки - що Юлію Володимирівну, що Петра Олексійовича", - заявив Разумков. На його думку, ця тенденція збережеться.

Також у штабі Зеленського очікують, що в другому турі явка виборців буде вищою.

Як повідомляв Укрінформ, у виборчому штабі Петра Порошенка вважають, що їх кандидат у президенти, діючий очільник держави має більший резерв для відбору голосів у другому турі виборів, ніж Володимир Зеленський.

Зокрема, представник виборчого штабу Порошенко Олег Медведєв упевнений, що за підсумками перший тур дозволив точно визначити кількість виборців, які голосували "по приколу", і ця категорія до другого туру не збільшиться. У штабі Порошенка водночас розраховують на зростання підтримки їх кандидата коштом тих виборців, які вже в першому турі дійшли висновку, що голосувати за Зеленського "несерйозно".

Читайте також: Про прем'єрство Тимошенко не йдеться - штаб Зеленського

Як повідомлялося, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента. За даними ЦВК, явка виборів становила 63,48%.

За даними національного екзит-полу, найбільше голосів виборців отримує шоумен Володимир Зеленський - 30,6%, на другому місці чинний Президент Петро Порошенко з 17,8%, третє місце - лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко з 14,2% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-