У Зеленського оцінили роботу виборчих комісій

У Зеленського оцінили роботу виборчих комісій

Укрінформ
У штабі Володимира Зеленського оцінюють роботу дільничних і окружних виборчих комісій у день голосування на виборах Президента як хорошу.

Про це сказав головний юрист виборчого штабу Зеленського Вадим Галайчук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом наша оцінка роботи комісій - і ДВК, і ОВК - хороша, зважаючи на те, в яких умовах працювали комісії", - підкреслив Галайчук.

За його словами, протягом усього дня 31 березня Зе!Команда збирала заяви, повідомлення про порушення і скарги, причому не лише від спостерігачів, довірених осіб, членів команди, які були на місцях, а й від небайдужих громадян. "Заяв, дійсно, дуже багато, але абсолютна більшість їх стосується технічних моментів, яких достатньо завжди в історії українських виборів", - зазначив Галайчук.

Зокрема, зазначив він, основною проблемою було те, що багато виборців, приходячи на дільниці, не знаходили себе у списках і починали конфліктувати з членами комісій.

Крім того, зауважив Галайчук, деякі дільниці не відкрилися вчасно. "Можливо, це пов'язано якимось чином з тим, що час було переведено, можливо, з якимись іншими технічними проблемами, але всі комісії, врешті-решт, почали роботу і голосування йшло по плану", - зазначив головний юрист штабу Зеленського.

Читайте також: Опрацювали вже понад 5% протоколів: лідирують Зеленський і Порошенко

Як він розповів, порушення, про які розповідали спостерігачі, можна умовно поділити на два види. "Перший - це різного роду технічні порушення, які не мали впливу не просто на результати голосування, а серйозно на сам процес ведення виборів. І друга група порушень, на які ми в будь-якому випадку реагуємо, - це ті порушення, покарання за які передбачені Адміністративним і Кримінальним кодексами", - наголосив Галайчук.

Він зауважив, що серед такого роду порушень спостерігачі команди Зеленського фіксували видачу бюлетенів громадянам, які не мали на це право, або видачу двох бюлетенів в одні руки. За словами Галайчука, ці порушення фіксувалися і доповідалися представникам поліції на дільницях.

Проте, як підкреслив юрист штабу Зеленського, 99% порушень на дільницях були технічного характеру, які "повторюються з виборів до виборів".

Як зазначив координатор виборчого штабу Зеленського Олександр Корнієнко, посилаючись на дані паралельного підрахунку голосів, Володимир Зеленський посідає перше місце у переважній більшості регіонів України.

Команда Зеленського обіцяє о 10:00 1 квітня оприлюднити дані свого паралельного підрахунку голосів, а о 12:30 планується прес-конференція, присвячена попереднім результатам виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-