Порошенко назвав основні переваги вступу України до ЄС та НАТО

Порошенко назвав основні переваги вступу України до ЄС та НАТО

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголосив на основних перевагах вступу України до Північноатлантичного альянсу та Європейського Союзу.

На цьому Глава держави наголосив у п'ятницю в ефірі програми "Головна тема" на телеканалі "Україна" повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що це є штампи комуністичної пропаганди, коли з НАТО намагалися зробити ворога, і люди (які проти вступу в Альянс - ред.) ще або необізнані, або мають неточну інформацію. Щодо НАТО, це також надзвичайно важливо, бо йдеться про захист суверенітету і незалежності держави, йдеться про те, що країни - найбільші військові машини світу - об'єдналися, скоро НАТО виповниться 70 років, і ми за 70 років не бачили жодного випадку, коли б хоча б комусь із країн-членів Альянсу хто-небудь загрожував", - зазначив Президент.

При цьому він наВибориголосив, що після незаконної анексії Росією Криму й окупації Донбасу, коли РФ зруйнувала поствоєнну систему безпеки, фактично вступу до НАТО немає альтернативи.

"І НАТО - це не лише безпека на кордонах, не лише мир, не лише повернення наших хлопців додому, а це ще й безпека на українських вулицях, це ще й реформована поліція, реформована Служба безпеки, реформована гвардія, цивільний контроль над діяльністю правоохоронних органів... Можна набрати безліч аргументів для того, щоб кожен зрозумів: альтернативи цьому не існує", - пояснив Порошенко.

Водночас він нагадав, що Верховна Рада закріпила в Конституції курс України на ЄС і НАТО.

Наголошуючи на перевагах Європейського Союзу, Президент зауважив, що ЄС - це система верховенства права, захисту прав і свобод громадян, включаючи дотримання свободи слова, вільного волевиявлення громадян під час виборів і, передусім, поліпшення рівня життя.

"Ще раз наголошую: якщо ви порівняєте рівень життя в країнах Європейського Союзу і рівень життя в країнах "російської зони впливу" (беріть або Придністров'я, або окупований Донбас, або окупований Крим, або Осетію, або Абхазію), - сьогодні різниця в десятки разів. І тому саме рух в Євросоюз забезпечують і розвиток особистості, і розвиток держави, і відповідний рівень життя, і демократія", - підкреслив він.

Читайте також: Порошенко назвав найголовнішу для нього реформу в разі перемоги на виборах

Порошенко додав, що у 2013 році 30% українців підтримували вступ до НАТО, 30% були за вступ до Митного союзу і ще третина громадян не мала позиції з цього питання, то "на сьогоднішній день вперше в українській історії українська нація об'єднана, і більшість українців прагнуть і членства в ЄС, і членства в НАТО".

Як повідомляв Укрінформ, 7 лютого Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)", ініційований Президентом. За відповідне рішення проголосували 334 народні депутати за мінімально необхідних 300.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-