Порошенко назвав найголовнішу для нього реформу в разі перемоги на виборах

Порошенко назвав найголовнішу для нього реформу в разі перемоги на виборах

Укрінформ
Петро Порошенко наголошує, що найголовнішою реформою під час його можливої другої каденції буде становлення миру в Україні.

Про це Глава держави та водночас кандидат на пост Президента на виборах заявив у п'ятницю під час прямого ефіру ток-шоу "Головна тема. Вибір" на каналі "Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо ви запитуєте яка буде найперша реформа, найперші кроки, то найголовніша реформа - це є становлення миру, і на цьому будуть сконцентровані мої зусилля з перших днів другої каденції мого перебування на посаді президента. Так, ключ від миру знаходиться не в Києві, не у Вашингтоні чи Брюсселі, він знаходиться в Москві», - зазначив Порошенко.

Він також висловив переконання, що Україні вдасться прийняти рішення щодо запровадження миротворців на Донбасі та забезпечити виконання Мінських домовленостей, «включно з вичавленням окупаційних російських військ із окупованої території Донбасу, з виведенням важкої техніки, артилерії, розброєнням незаконних збройних формувань».

«Ніхто у світі не прагне миру більше, ніж ми, українці, ніхто у світі не прагне миру більш, ніж я, Президент України. І сьогодні, користуючись потужною підтримкою світу, ми точно доб’ємося того, щоб в Україну нарешті прийшов мир, а територія України була звільнена від окупації, і український суверенітет повернувся на окуповані території», - наголосив Глава держави.

Читайте також: Порошенко: На сьогодні РФ блокує будь-які переговори у будь-яких форматах

Порошенко підкреслив, що, за твердженням всіх міжнародних партнерів, Україна зробила за 5 років більше реформ, ніж за попередні 23 роки.

«Започаткована реформа сектору оборони і безпеки, створена нова армія, започаткована реформа децентралізації, започаткована медична реформа включно з реформою сільської медицини, запроваджена реформа системи державних закупівель через електронні закупівлі, запроваджена реформа поліпшення бізнес-клімату, запроваджена реформа інклюзивної освіти», - зазначив він.

Порошенко додав, що для того, «щоб завершити всі ці реформи, потрібна ще одна президентська каденція, для того щоб реформи стали незворотніми".

"І я твердо переконаний, що в наступні 5 років темп реформ буде прискорено, реформа економіки буде здійснена, і точку неповернення ми точно за останні 5 років пройдемо», - сказав Президент.

Фото: Петро Порошенко, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-