Порошенко: На сьогодні РФ блокує будь-які переговори у будь-яких форматах

Порошенко: На сьогодні РФ блокує будь-які переговори у будь-яких форматах

Укрінформ
Російська Федерація наразі блокує будь-які переговори щодо деокупації захоплених територій та припинення агресії проти України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні Росія блокує будь-які переговори у будь-яких форматах, в першу чергу в Нормандському форматі”, - сказав глава держави.

Він додав, що згорнуті нині й переговори за участю помічника президента РФ Владислава Суркова і спецпредставника США з питань України Курта Волкера.

Водночас Порошенко зауважив, що коли говорять про “мінський формат” перемовин, це просто “підтверджує дрімучу некомпетентність тих осіб, які беруться підходити і давати оцінки”.

"Бо унікальність Мінських документів, полягає тому, що Путін підписався під документом, де стоїть абсолютно чітке зобов’язання щодо виведення всіх іноземних військ, щодо виведення важкої техніки і артилерії, передачі під контроль України неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону, роззброєння незаконних військових формувань і багато інших речей з безпекового компоненту Мінських домовленостей”, - зазначив Порошенко.

Читайте також: Президент розповів, як відстежують в онлайн-режимі ситуацію на фронті

Водночас, він підкреслив, що все це здійснюватися може лише після прийняття рішення Ради Безпеки ООН щодо миротворчої місії.

“Ключ від миру знаходиться у Москві, у руках Путіна”, - підкреслив Президент.

На його думку, забезпечити просування Путіна щодо виконання взятих на себе міжнародно-правових зобов’язань можна лише “інструментами сили і тиску”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-