Лише 19 кандидатів здійснювали активну передвиборчу кампанію - ОПОРА

Лише 19 кандидатів здійснювали активну передвиборчу кампанію - ОПОРА

Укрінформ
З 39 офіційно зареєстрованих кандидатів на посаду Президента України 19 ведуть повноцінну передвиборчу кампанію.

Про це розповів аналітик Громадянської мережі “ОПОРА” Олександр Неберикут під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З 39 кандидатів, які офіційно зареєстровані, 19 фактично здійснюють повноцінну активну загальнонаціональну кампанію. Є частина кандидатів, які концентруються суто на окремих регіонах, як наприклад Сергій Каплін, Руслан Кошулинський чи Олександр Вілкул”, - розповів Неберикут.

Аналітик зазначив, що більшість кандидатів з цих 19-ти ведуть загальнонаціональну кампанію, присутні в усіх регіонах України та використовують різні форми агітації.

Водночас він зауважив, що з точки зору охоплення агітаційними матеріалами й заходами є 2 топ-кандидати — Петро Порошенко і Юлія Тимошенко.

Також до п’ятірки найактивніших кандидатів входять Олег Ляшко, Володимир Зеленський та Анатолій Гриценко.

Неберикут додав, що у березні зросли масштаби вуличної агітації.

“Вуличні намети були поодинокими в межах лютого-січня. Зараз, фактично, повністю розгорнута мережа вуличних наметів з боку різних кандидатів”, - розповів аналітик “ОПОРИ”.

Він зазначив, що тут є певні ризики, адже в межах роботи агітаційних наметів збираються персональні дані виборців.

“Разом з тим, є факт ризику з точки зору подальшого використання цих персональних даних, що може так само бути частиною певних незаконних схем чи заходів, які можуть мати ознаки порушення законодавства”, - підкреслив Неберикут.

Як повідомив аналітик, суттєво зросла активність кандидатів в частині проведення різних концертних і розважальних заходів.

Читайте також: ОПОРА склала рейтинг кандидатів за кількістю представників у дільничих комісіях

“Так само використовується інструмент так званих віп-агітаторів, тобто людей, які активно самостійно і разом з кандидатами беруть участь в регіональних візитах”, - розповів Неберикут.

За словами аналітика мережі “ОПОРА”, найбільшу команду віп-агітаторів має Юлія Тимошенко та наголосив, що Петро Порошенко є одним з тих, кого активно підтримують депутати, посадовці, діячі культури та інших сфер.

За інформацією “ОПОРИ”, найбільшу кількість областей — 18 — у березні відвідав Петро Порошенко. Неберикут зауважав, що так само домінують у цьому компоненті Руслан Кошулинський і Юлія Тимошенко, які відвідали цього місяця по 14-15 областей.

“У попередній місяць у нас були найбільш топовими регіонами, куди найбільша кількість кандидатів приїжджала, Львівська і Харківська область”, - зауважив він.

У березні найбільш відвідуваним регіоном була Рівненська область, куди приїжджало 11 кандидатів. По 10 кандидатів відвідало Львівську і Черкаську області. Натомість, за даними “ОПОРИ”, лише троє кандидатів у березні відвідали Закарпатську, Івано-Франківську і Херсонську області.

Чергові вибори Президента України призначено на 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-