ОПОРА склала рейтинг кандидатів за кількістю представників у дільничих комісіях

ОПОРА склала рейтинг кандидатів за кількістю представників у дільничих комісіях

Укрінформ
Громадянська мережа "ОПОРА" склала рейтинг кандидатів у президенти щодо кількості їхніх представників у складі дільничних виборчих комісій.

Про це сказала голова правління Громадянської мережі “ОПОРА” Ольга Айвазовська на прес-конференції «Підсумки незалежного громадського спостереження напередодні виборів президента України» у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На першому місці забезпечення представництва має Петро Порошенко — представлений у 99% дільничних виборчих комісій. На другому місці Юлія Тимошенко — 97%, на третьому - Олег Ляшко — 97%, на четвертому місці — Юлія Литвиненко — 95% дільничних виборчих комісій, Анатолій Гриценко — 94% і Микола Габер — 91%”, - розповіла Айвазовська.

Вона відзначила, що за передвиборчий період утворено 29788 дільничних виборчих комісій (без урахування тих, що створені у військових частинах та на суднах), до складу яких увійшло в цілому 440588 членів комісій.

Крім того, як зауважила Айвазовська, було замінено близько третини членів окружних виборчих комісій.

“За цей період відбулася ротація в ОВК майже на третину — 31% членів комісій замінено. До речі, окремі кандидати, зокрема, Олександр Мороз, Віталій Скоцик і Віталій Купрій зробили заміни понад 100% від представництва. Тобто та квота, яка була заповнена на перший період часу, була декілька разів переротована. Таким чином, відбулися заміни, які, напевно, мали якісь попередні передумови”, - зазначила Айвазовська.

Читайте також: ОПОРА подала до поліції понад 600 "виборчих" звернень

Як повідомляв Укрінформ, у день виборів 31 березня будуть працювати понад 1500 короткотермінових спостерігачів громадянської мережі “ОПОРА”. Також від громадянської мережі працює 200 довготермінових спостерігачів.

Чергові вибори Президента України призначено на 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-