Порошенко вказав на “чіткий меседж Путіну” у програмах кандидатів

Порошенко вказав на “чіткий меседж Путіну” у програмах кандидатів

Укрінформ
Росія прагне зірвати процес європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спілкування з львів’янами, повідомляє прес-служба глави держави.

«Найбільше, чого хотіла би Москва, - зірвати процес нашої європейської та євроатлантичної інтеграції. П’ята колона йде на вибори під гаслом відновлення позаблоковості», - сказав він.

Президент зауважив, що у лютому 2014 року, коли почалася анексія Криму, він був у Сімферополі і робив все можливе, щоб продемонструвати світу - Верховна Рада Криму порожня, і ніяких рішень не приймала.

Читайте також: Росія намагається нівелювати результати виборів в Україні

«В той час Україна мала статус позаблоковості і ні від чого, і ні від кого ця позаблоковість не захистила. Але скільки би вони не плазували перед Медведєвим, почуйте звідси, зі Львова - українці не оберуть президентом Бойка з Медведчуком. Цього ніколи не буде», - наголосив Порошенко.

Він також підкреслив, що рух України до членства в ЄС, до членства в НАТО як чітке зобов’язання зазначений в його програмі. «Інші кандидати його чомусь уникають. І я не вірю, що це випадково. Такі недомовки в їхній програмі - це їхній чіткий меседж Путіну про готовність торгонути національними інтересами», - додав він.

Президент нагадав, що завдяки підписаній Угоді про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі Україна зблизилась з Євросоюзом і змогла збільшити експорт своїх товарів на європейський ринок. «Угода відкрила нові ринки для збуту і дозволила вижити в найскладніший економічний період, коли Росія запровадила економічну блокаду проти нас», - наголосив він.

Глава держави також нагадав про запровадження безвізового режиму, який дозволив українцям вільно подорожувати в країни ЄС.

фото: прес-служба Голови держави

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-