Сюмар вважає, що високий рейтинг Зеленського - за гарну акторську гру

Сюмар вважає, що високий рейтинг Зеленського - за гарну акторську гру

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар прогнозує, що після першого туру виборів між чинним Президентом України Петром Порошенком і шоуменом Володимиром Зеленським не буде суттєвого розриву.

Таку думку політик висловила в інтерв'ю Укрінформу.

“З точки зору здорової логіки, — ні (розрив між Зеленським і Порошенком після першого туру не залишиться таким же разючим, як це подають соціологи, — ред.). Все-таки, молодий електорат мобілізувати набагато складніше, а от старший електорат більш дисципліновано приходить на вибори. Одна справа — сказати, інша — прийти, вистояти чергу і тому подібні речі. Тому це може стати фактором, що розрив буде не настільки суттєвим. Інша справа — другий тур”, — зазначила Сюмар.

При цьому вона припустила, що у другому турі “реципієнтами саме опозиційного кандидата стає практично решта кандидатів, які будують свою кампанію на протестності”.

Водночас народний депутат прокоментувала й наявність високих рейтингів Зеленського, які на сьогодні фіксують різні соціологічні групи.

“Це не рейтинг безпосередньо гарного актора — це антирейтинг влади, який акумулювався в новому відомому, розкрученому і позитивному персонажі. Зеленський — це протест. І цей протест дуже відчутний”, — пояснила Сюмар.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з результатами загальнонаціонального опитування населення України, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології, найбільше шансів вийти у другий тур президентських виборів мають шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко. Так, за Зеленського готові голосувати 17,8% респондентів, а за Порошенка — 11,7%.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року.

Читайте також: Парламентська кампанія може бути драматичнішою, ніж президентська — Сюмар

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Чергові вибори народних депутатів Верховної Ради України повинні відбутись 27 жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-