Петренко розповів, як ще можна потрапити до списку виборців

Петренко розповів, як ще можна потрапити до списку виборців

Укрінформ
Внести інформацію про себе до списку виборців після 25 березня можна звернувшись до суду.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко на сторінці у Facebook.

“Друзі, не встигли потрапити до відділу ведення Державного реєстру виборців, щоб внести інформацію про себе або змінити персональні дані? Звертайтесь до суду і отримайте можливість реалізувати своє виборче право”, - написав Петренко.

Водночас на своїй сторінці він опублікував пам’ятку, якою пояснюється алгоритм дій внесення до списку виборців після 25 березня, коли закінчився строк внесення інформації про себе у Державний реєстр виборців та тимчасової зміни місця голосування.

Зокрема Петренко радить подати адміністративний позов до місцевого загального суду за місцем знаходження виборчої комісії.

Як зазначається, позовну заяву можна подати не пізніше як за 2 дні до голосування, тобто до 28 березня включно.

Згідно з пам’яткою, суд вирішує такі справи протягом двох днів, але не пізніше, ніж за два дні до виборів, а якщо заява надійде до 24 години 28 березня, то рішення має бути ухвалене негайно.

При цьому наголошується, що судовий збір сплачувати не потрібно.

Як повідомляв Укрінформ, понад 315 тисяч українців тимчасово змінили місце голосування без зміни виборчої адреси на виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Читайте також: У Києві наймають сторонніх осіб "працювати журналістами" на виборах - НСЖУ

31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року.

Громадяни України, які не зможуть проголосувати на виборах за місцем реєстрації, мали можливість скористатися процедурою тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. Для цього потрібно було не пізніше ніж за 5 днів до дня голосування подати до відділення Державного реєстру виборців заяву та підтверджуючий документ (наприклад, довідку з роботи чи навчання).

Для жителів тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей і Криму такі підтверджуючі документи не потрібні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-