У Києві наймають сторонніх осіб

У Києві наймають сторонніх осіб "працювати журналістами" на виборах - НСЖУ

Скрін
Укрінформ
На час виборів в одному з районів столиці планується масова видача журналістських посвідчень стороннім особам.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на своїй сторінці у Facebook.

“Оголошення про відповідний «прийом на роботу» з’явилося в одній з груп мережі Facebook щодо пошуку роботи у Києві. За 500 гривень наймають громадян, які прописані у Шевченківському районі столиці, «на роль журналістів на 31.03» замість спостерігачів”, — зазначив Томіленко.

За його словами, працівники офісу НСЖУ звернулися за деталями до автора оголошення, на що отримали відповідь про те, що така пропозиція «не є незаконною». У спілці зазначають, що автор не знає, від якого саме ЗМІ видаватимуться журналістські бейджі, адже сама виконує лише роботу зі збору даних від охочих заробити спостерігачем у день виборів.

У НСЖУ засуджують подібне «працевлаштування» та вимагають від політичних штабів припинити практику заведення спостерігачів на виборчі дільниці під журналістським прикриттям, адже це дискредитує та заважає роботі справжніх працівників медіа.

Читайте також: У штабі Зеленського представили свою систему контролю за виборами

“Практика заведення штабами своїх прихильників чи навіть «тітушок» на виборчі дільниці під журналістським прикриттям є ганебною. Вимагаємо від штабів і в Києві, і в регіонах припинити набір одноразових «псевдожурналістів». Зловживання журналістським статусом підриває довіру до медіа та ускладнює роботу на виборчих дільницях справжнім представникам ЗМІ,” – зауважив Томіленко.

НСЖУ також розіслала звернення до журналістів та ЗМІ по всій країні з проханням у день виборів фотографувати на дільницях журнали реєстрації працівників ЗМІ та інформувати у соціальних мережах про факти присутності псевдокореспондентів. Зі свого боку, НСЖУ збирається оприлюднювати для громадського осуду перелік тих ЗМІ, що на замовлення штабів сприяють масовій видачі посвідчень стороннім особам.

Чергові вибори президента призначено на 31 березня 2019 року.

Скрін: Sergiy Tomilenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-