У штабі Зеленського представили свою систему контролю за виборами

У штабі Зеленського представили свою систему контролю за виборами

Укрінформ
Представники передвиборчого штабу кандидата у президенти Володимира Зеленського презентували власну систему контролю за виборами.

Презентація відбулася на прес-конференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Система, як ми сподіваємося, буде нам допомагати фокусувати увагу на тих дільницях, на тих округах, де у нас, можливо, будуть проблеми”, - зауважив головний юрист передвиборчого штабу кандидата Вадим Галайчук.

За словами експерта у сфері інформаційних технологій Олександра Ольшанського, система являє собою базу даних, яка ґрунтується на геолокації. Спостерігачі команди Зеленського в режимі онлайн будуть надсилати дані в систему, зокрема, щодо явки на дільницях, паралельного підрахунку голосів.

Як розповів Вадим Галайчук, коли “проблемна дільниця” з бюлетенями й іншою виборчою документацією буде їхати в окружну виборчу комісію, там її чекатимуть юристи з команди Зеленського.

Читайте також: У перемогу Порошенка та Зеленського вірять майже порівну. Тимошенко значно відстала

Водночас, у штабі Зеленського сподіваються, що на виборах не буде масштабних фіальсифікацій.

«Звичайно, ми сподіваємося, що рівень суспільства виріс, і масових фальсифікацій не буде. Але маніпуляції, звичайно, очікуються. Це черги на виборчих дільницях, фейки, які запускаються, зокрема, про присутність військових комісарів на виборчих дільницях», - сказав керівник штабу Іван Баканов.

Натомість Ольшанський зазначив, що в цифрову епоху масові фальсифікації виборів не можуть бути допущені.

«Зараз, коли у кожного в руці смартфон і кожен уміє читати, писати і рахувати, то я вважаю, що епоха масово фальсифікованих виборів у минулому. При сьогоднішньому рівні цифровізації і діджиталізації зробити це безкарно неможливо», - зазначив він.

Вибори Президента відбудуться в Україні у неділю, 31 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-