Кремль може кинути екстремістів і радикалів на зрив виборів - Президент

Кремль може кинути екстремістів і радикалів на зрив виборів - Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що Росія через екстремістів і радикалів прагне зірвати вибори в Україні та залякати людей. Правоохоронні органи мають захистити волевиявлення.

Про це він розповів в ефірі програми “Головна тема. Вибір” на телеканалі “Україна”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогоднішній день є загроза і вона йде з боку сусідньої країни, з Кремля, коли екстремісти, коли ультрарадикали намагаються залякати людей, намагаються зірвати вибори. Дуже вони хочуть, щоб пролилася кров, дуже хочуть, щоб була порушена монополія влади (держави — ред.) на застосування сили, і розуміючи, що їх представники, проросійські, вибори не виграють, вони можуть спрямувати свої зусилля на зрив виборів”, - зазначив Порошенко.

У цьому зв’язку він запевнив, що як Президент докладе максимум зусиль для захисту конституційних прав і свобод українських громадян.

“І тут я наголошую, що буде абсолютно жорстка і чітка вимога до правоохоронних органів захистити вибори, зупинити екстремістів, не дати можливості пролитися крові”, - підкреслив Глава держави.

Читайте також: Порошенко: Після виборів порушимо питання про миротворців ООН і "нормандський формат"

Разом з тим Порошенко заявив, що “готовий визнати перемогу українського народу, бо чесні вибори — це є перемога українського народу, хто б не переміг”, але додав, що “абсолютно впевнений у власній перемозі”.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року.

ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації на посаду Глави держави - усього було зареєстровано 44 кандидатів. Пізніше п’ять кандидатів відмовилися від балотування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-