Порошенко: Після виборів порушимо питання про миротворців ООН і

Порошенко: Після виборів порушимо питання про миротворців ООН і "нормандський формат"

Укрінформ
Президент Петро Порошенко пообіцяв, що відразу після президентських виборів буде порушено питання в Організації Об’єднаних Націй про розміщення миротворчої місії на Донбасі та відновлено переговори в "нормандському форматі".

Про це він заявив в ефірі програми "Головна тема. Вибір” на телеканалі "Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одразу після президентських виборів політико-дипломатичним шляхом ми поставимо питання в ООН щодо миротворчого контингенту, ми негайно в "нормандському форматі" відновимо переговори й імплементуємо безпековий компонент”, - сказав Порошенко.

Також, за його словами, після імплементації безпекового компоненту буде реалізація політичної частини Мінських угод, коли ті, хто живуть на Донбасі, зможуть обрати місцеву владу.

Президент наголосив, що план політико-дипломатичного шляху закінчення війни на сході України називається "Мінські домовленості", та нагадав, що саме під цим документом стоїть підпис президента РФ Володимира Путіна.

Читайте також: Порошенко дає інтерв’ю телеканалу "Україна"

Як повідомлялося, Київ наполягає на розгортанні місії та розміщенні миротворців ООН на всій території окупованого Донбасі і ділянці російсько-українського кордону протяжністю 420 км, а також наділення їх широкими правами.

Однак Росія заявляє, що миротворці ООН повинні займатися тільки забезпеченням охорони спостерігачів ОБСЄ.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-