Кремль будь-що дестабілізуватиме Україну, зокрема й у релігійній сфері - Порошенко

Кремль будь-що дестабілізуватиме Україну, зокрема й у релігійній сфері - Порошенко

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що Росія намагається будь-якими методами розхитати ситуацію в Україні, зокрема й у релігійній сфері.

Про це він заявив під час зустрічі з членами Всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, повідомляє прес-служба Глави держави.

“У релігійній сфері ця ставка робиться на те – прийде в Україну “русский мир” чи ні. Питання релігійної свободи має бути також предметом нашої спільної діяльності. Відбувається зараз, на жаль, інтенсивне розхитування ситуації в Україні. Ми бачимо, на жаль, і насильство. І не дай Боже довести до кровопролиття. Наголошую, насильство ще ніколи не було ефективним шляхом вирішення проблем”, - підкреслив Порошенко.

За словами Президента, Кремль будь-що прагне дестабілізувати ситуацію в Україні, в тому числі і в релігійній сфері, а під час виборів це питання набуває ще більшої актуальності.

“Нам треба бачити всі ризики й загрози, ставки на цих виборах, які дуже добре знає Путін. Знає і хоче очорнити і принизити у наших очах усе зроблене за ці п’ять років, розколоти українську єдність”, - наголосив він.

Водночас глава держави нагадав, що нині на території Росії зазнають утисків представники різних релігійних організацій і недавні свідчення архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента є яскравою демонстрацією того, що відбувається із релігійною свободою на території окупованого Криму.

Порошенко переконаний, що на прикладі РФ можна побачити, що таке державна церква і якою може бути ситуація із дотриманням релігійних прав і свобод громадян; що таке утиски і переслідування представників інших конфесій, в тому числі і українських церков. Зокрема, за його даними, постійно виникають проблеми в діяльності римо-католиків, представники протестантських організацій можуть розповісти про численні факти порушень прав представників релігійних організацій на окупованих Росією територіях.

“В той же час, я хотів би підкреслити, що ми маємо приклад плідного державно-церковного партнерства. Наочним прикладом цього партнерства є діяльність Всеукраїнської Ради Церков, до складу якої входять 16 церков і релігійних організацій та одна міжцерковна організація, серед яких православні, греко- і римо-католицькі, протестантські та євангельські церкви, а також іудейські та мусульманські релігійні організації”, - наголосив Порошенко.

У цьому зв’язку він запевнив представників різних церков у продовженні партнерства, дотриманні всіх прав і свобод громадян в Україні, у тому числі і релігійної свободи.

“Я дуже тішуся, що таке релігійне різноманіття не суперечить єдності. Навпаки, наша єдність у різноманітті робить нас сильнішими, ніж єдність у казармі “русского мира”, - зазначив Президент.

Читайте також: Порошенко просить церкви закликати до проведення виборів без насильства

У свою чергу, митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної церкви України Епіфаній висловив сподівання, що й надалі з Божою допомогою Україна буде рухатися в напрямку нашої єдності.

“Ми вдячні Богу за те, що ми маємо цілісну Українську державу. І ми маємо, завдяки Вашій наполегливій праці, свою потужну українську армію”, - сказав він.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-