НАЗК передало до поліції дані про внески у виборчий фонд Гриценка

НАЗК передало до поліції дані про внески у виборчий фонд Гриценка

Укрінформ
НАЗК передало до Нацполіції матеріали стосовно розпорядника виборчого фонду Анатолія Гриценка через надходження неправомірних внесків на понад три мільйони гривень.

Про це у Facebook повідомила член НАЗК Наталія Корчак.

"Матеріали щодо можливих ознак кримінального правопорушення стосовно розпорядника накопичувального рахунку виборчого фонду кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценка передані до Нацполіції", - написала вона.

Корчак уточнила, що у межах контролю за дотриманням вимог щодо фінансування передвиборчої агітації НАЗК виявило порушення у здійсненні добровільних внесків до виборчого фонду. "Так, внески надійшли від осіб, які відповідно до законодавства не мали права їх здійснювати. Загальна сума внесків, здійснених з порушенням, становить 3 424 000 грн", - зауважила член НАЗК.

Читайте також: "Виборчі сітки": Аваков назвав кандидатів, щодо яких є звернення до поліції

Вона наголосила, що від таких коштів розпорядник зобов’язаний відмовитися протягом трьох днів, відколи йому стало про це відомо. Тоді на підставі заяви розпорядника про відмову від внеску установа банку, в якій відкрито рахунок виборчого фонду, має переказати такий внесок до державного бюджету.

"Наразі розпорядник зазначеного кандидата відмовився від отримання листа НАЗК щодо надходження внесків з порушеннями", - зауважила Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-