Поліція порушила справу проти фейкового

Поліція порушила справу проти фейкового "виборчого" кол-центру

Укрінформ
У Харкові поліція встановлює осіб, причетних до створення кол-центру, який перешкоджає громадянам у здійсненні виборчого права.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначається, що голова Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська заявила, що такі кол-центри телефонують громадянам від імені ОПОРИ і Національної поліції та здійснюють на них тиск.

"Оператори стверджують, ніби вони знають, що співрозмовник продав свій голос і на нього чекає два роки тюремного ув'язнення, якщо він піде на вибори, оскільки таким чином підтверджує факт продажу голосу. Також голова Громадянської мережі ОПОРА вказала, що такі кол-центри вже виявлені у 12 областях України, в Харкові діяльність кол-центру розгорнуто на 85 операторів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: ОПОРА заявляє, що не проводить жодних соцопитувань щодо виборів

Слідче управління ГУНП в Харківській області відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 2 до 3 років.

"Зараз поліцейські встановлюють усі обставини та осіб, причетних до скоєння злочину", - наголосили правоохоронці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-