Більше 2000 українців з окупованого Криму голосуватимуть на “материку”

Більше 2000 українців з окупованого Криму голосуватимуть на “материку”

Укрінформ
Понад дві тисячі українців, які мешкають на території анексованого Росією Криму, уже змінили тимчасову виборчу адресу для голосування на виборах президента 31 березня на материковій частині України.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров на брифінгу у виборчому штабі Петра Порошенка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Учора мені доповідали, що на материковій частині України зареєструвалися (для голосування — ред.) понад дві тисячі громадян, які постійно проживають на території Криму”, - зазначив він.

Чубаров розповів, що раніше Меджліс звернувся до всіх громадян України, які живуть постійно в тимчасово окупованому Криму, щоб вони здійснили процедури й отримали можливість проголосувати на материковій частині України.

Читайте також: БПП вимагає створення ТСК щодо “виборчої піраміди” Тимошенко

При цьому він підкреслив, що для цього потрібно докласти зусиль — виїхати з Криму, зайти в найближче відділення реєстрації, написати заяву, а потім ще раз приїхати з окупованого півострова в день голосування.

Водночас лідер кримськотатарського народу народний депутат Мустафа Джемілєв зауважив, що складність для зміни місця голосування кримчан полягає в тому, що їм треба двічі виїздити з Криму.

“По-перше, це накладно. А по-друге, є підстави, зважаючи на попередні вибори, зокрема у 2014 році, що окупанти будуть перешкоджати виїзду наших співвітчизників. Але тим не менше дуже багато наших співвітчизників висловлюють готовність (голосувати — ред.)”, - підкреслив він.

Джемілєв також поінформував, що наразі опрацьовується можливість голосування кримчан за рішенням суду в день виборів без попередньої зміни виборчої адреси.

“Ми одночасно сьогодні працюємо над тим, щоб людина, яка приїхала (з Криму на материкову Україну — ред.) в день виборів, могла прямо там звернутися в суд і в судовому порядку вирішуватиметься питання реєстрації”, - відзначив парламентарій, але додав, що не знає, чи вдасться запровадити таку процедуру.

Як повідомлялося, раніше Меджліс кримськотатарського народу ухвалив рішення про підтримку чинного Глави держави Петра Порошенка на виборах Президента України 31 березня.

ЦВК зареєструвала на пост глави держави на виборах 31 березня 44 кандидатів, згодом п'ять кандидатів подали до ЦВК заяви про зняття з виборчих перегонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-