БПП вимагає створення ТСК щодо “виборчої піраміди” Тимошенко

БПП вимагає створення ТСК щодо “виборчої піраміди” Тимошенко

Укрінформ
Розслідування українських правоохоронців викрило “піраміду” із підкупу виборців за гроші сумнівного походження.

Про це сьогодні з парламентської трибуни заявив голова фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов, повідомляє сайт БПП “Солідарність”.

“Фракція Партії “Блок Петра Порошенка” ініціює невідкладне створення тимчасової слідчої комісії щодо цинічних спроб Юлії Тимошенко купити перемогу на найближчих президентських виборах. Масштабне розслідування українських правоохоронців викрило загальнодержавну “піраміду” із підкупу виборців, до створення якої залучили російських кураторів. Слідство вже встановило 49 організаторів, які мали організувати підкуп мільйонів виборців на гроші сумнівного походження, можливо, російські гроші. На цю схему виділили мільярди гривень», - стверджує політик.

До цього Герасимов додав, що паралельно, журналісти розкрили факти наповнення виборчого фонду Юлії Тимошенко через підставних осіб: “Пенсіонери, касири супермаркетів, прибиральниці, безробітні вносили сотні тисяч чи навіть мільйони гривень на передвиборчу агітацію Юлії Володимирівни”, - заявив депутат.

Також він нагадав історію зі спробою підкупу одного із кандидатів у президенти, аби він зняв свою кандидатуру з виборів.

Герасимов звернувся до всіх парламентських фракцій і груп з пропозицією невідкладно подати своїх представників до складу ТСК.

Як повідомляв Укрінформ, вчорашню заяву Герасимова на Погоджувальній раді щодо причетності Тимошенко до створення “піраміди” з підкупу виборців голова “Батьківщини” назвала спробою відвернути увагу від корупційного скандалу в “Укроборонпромі”.

21 лютого заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що працівники СБУ викрили "виборчу піраміду", яка, за підрахунками спецслужби, мала забезпечити голосування 680 тисяч осіб за одного з кандидатів у президенти на виборах. ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що координував і фінансував цю виборчу піраміду народний депутат із фракції "Батьківщини" Валерій Дубіль.

Читайте також: Герасимов у Раді прокрутив запис "розмови Тимошенко з Коломойським"

Крім того, 6 березня Генпрокуратура спільно з Державним бюро розслідувань та Службою безпеки затримали двох осіб, які намагалися вручити долари в еквіваленті 5 млн грн кандидату в президенти Юрію Тимошенку за відмову брати участь у виборах.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що замовником шантажу та підкупу Юрія Тимошенка є народний депутат від “Батьківщини” Валерій Дубіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-