Луценко назвав головні

Луценко назвав головні "табу" для силовиків під час виборів

Укрінформ
Усі керівники правоохоронних органів України мають спільну позицію щодо забезпечення ясності й конкурентності чергових виборів Президента 31 березня.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на спільному брифінгу з головами СБУ та ЦВК й міністром внутрішніх справ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Правоохоронна система України має спільну позицію щодо забезпечення чесних і конкурентних виборів - це спільна позиція усіх керівників силових структур", - зазначив він, додавши, що "саме з цією позицією ми дійшли повного порозуміння з ЦВК".

Луценко нагадав про неприпустимість будь-яких незаконних дій будь-яких суб'єктів виборчого процесу та запевнив, що правоохоронці жорстко реагуватимуть на порушення виборчого законодавства. "Заборонено підкуп виборців, заборонено видачу бюлетенів відсутнім громадянам, заборонено агітацію у день виборів - усе це табу і вся правоохоронні система буде забезпечувати покарання у разі будь-яких дій, що суперечать вимогам закону", - підкреслив генпрокурор.

Він також звернувся до членів виборчих комісій з нагадуванням про неприпустимість видачі бюлетенів на ім'я громадян, які, наприклад, у день голосування будуть за кордоном, нагадавши, що за це передбачена кримінальна відповідальність. "Відразу після виборів ГПУ та МВС обов'язково вимагатиме списки виборців, відомості видачі бюлетенів, а також корінці бюлетенів, де буде видно, що член комісії такий-то видав бюлетень громадянину, який у цей момент був за кордоном", - розповів Луценко.

Читайте також: Спецслужби готові до президентських виборів — Грицак

Також він наголосив, що правоохоронці "діятимуть жорстко" й щодо будь-яких інших незаконних дій, наприклад, агітації у день виборів або "спроби підкупу під час так званих каруселей або подібних методів" у день голосування.

Як повідомлялося, чергові вибори Президента України призначені на 31 березня 2019 року. ЦВК зареєструвала 44 кандидатів на посаду глави держави, але згодом п'ятеро з них заявили про відмову від балотування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-