У столиці зафіксували 350 повідомлень про порушення виборчого законодавства

У столиці зафіксували 350 повідомлень про порушення виборчого законодавства

Укрінформ
Столичні правоохоронці зафіксували 350 повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

“Столичні правоохоронці зафіксували 350 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Загалом із початку виборчої кампанії київські поліцейські склали 48 адміністративних матеріалів та розслідують 27 кримінальних проваджень”, - йдеться у повідомленні.

Так, найбільшу кількість протоколів про адмінправопорушення, пов’язані з виборчим процесом, складено на території Подільського району столиці — 10, у Дніпровському районі міста зафіксовано 9 фактів, у Голосіївському - 6, в Оболонському - 5, у Солом'янському - 4, у Шевченківському, Печерському, Деснянському та Дарницькому - по 3 такі події, а у Святошинському районі — 2.

Зазначається, що усі повідомлення, які надходять на лінію 102, ретельно перевіряються. Більшість із них були розглянуті відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Уточнюється, що для забезпечення на належному рівні громадського порядку та безпеки під час передвиборчої кампанії та у день волевиявлення, столичні правоохоронці проходять відповідний курс тренінгів та відпрацьовують типові ситуації, які можуть виникнути на виборчих дільницях.

Читайте також: З початку передвиборчої кампанії поліція відкрила 142 справи

У Міністерстві внутрішніх справ також нагадали, що за порушення передвиборчого законодавства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Окрім того, у відомстві також закликають громадян повідомляти за номером 102 про ймовірні порушення виборчого процесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-