З початку передвиборчої кампанії поліція відкрила 142 справи

З початку передвиборчої кампанії поліція відкрила 142 справи

Укрінформ
З початку передвиборчої кампанії Національна поліція відкрила 142 кримінальні провадження.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Максим Цуцкірідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З початку передвиборчої кампанії на території держави зареєстровано 2786 заяв, повідомлень про правопорушення, які пов'язані безпосередньо з виборчим процесом. За результатами їх розгляду складено 518 адміністративних протоколів, їх наслідками стало вже 60 рішень відповідних рішень судів, за якими громадяни заплатили відповідні штрафи. Крім цього, слідчими Національної поліції розпочато 142 кримінальних провадження, які прямо та опосередковано пов'язані з порушенням виборчих прав і свобод громадян”, - сказав Цуцкірідзе.

За його словами, найбільше таких кримінальних проваджень зареєстровано у Києві (28), Черкаській області (15), Чернігівській області (13), Одеській (11) і Кіровоградській (10).

Він поінформував, що з цих кримінальних проваджень 63 справи відкрито безпосередньо за порушення виборчих прав, і 48 — ті, що стосуються підкупу виборців.

“На сьогодні із зазначеної кількості кримінальних проваджень у 13 з них про підозри повідомлено 22 особам. Також зазначу, що за цей незначний період часу вже 3 кримінальні провадження надіслано з обвинувальним актом до суду. Це в Одеській, Житомирській, Харківській областях. 15 кримінальних проваджень уже закрито, за результатами розслідування інформація, яка надійшла до правоохоронців, не підтвердилася. На даний час досудове розслідування триває у 121 кримінальному провадженні”, - уточнив він.

Читайте також: Поліція зацікавилася заставою кандидата у президенти Юрія Тимошенка

Як повідомлялося, чергові вибори президента призначені на 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-