Поліція зацікавилася заставою кандидата у президенти Юрія Тимошенка

Поліція зацікавилася заставою кандидата у президенти Юрія Тимошенка

Укрінформ
Підозри у кримінальному провадженні щодо грошової застави кандидата у президенти Юрія Тимошенка ще нікому не вручали.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Максим Цуцкірідзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ні, поки що підозр нема, оскільки потрібно виконати певний обсяг слідчий дій”, - зазначив посадовець.

За його словами, якщо говорити про розслідування порушень під час формування та внесення грошової застави Юрія Тимошенка, слідчими Головного слідчого управління НПУ проводиться розслідування за фактом можливого перешкоджання вільному здійсненню волевиявлення громадян шляхом обману і можливого фіктивного надання коштів 12 громадянами цьому кандидату і поповнення його рахунку через грошову заставу.

Цуцкірідзе зазначив, що у деяких ЗМІ уже були оприлюднені свідчення осіб, які здійснювали наповнення цієї грошової застави, і декому з них навіть пропонували гроші для оформлення відповідних фіктивних документів. Ці матеріали були долучені до кримінального провадження.

“Зазначене кримінальне провадження було розпочате близько місяця тому за заявою народного депутата Власенка. Відповідне відео нам надали журналісти. Провадження розпочате за статтею 157, це порушення волевиявлення громадян, Одеська область, одне із сіл області”, - додав заступник начальника ГСУ.

Читайте також: Суд арештував другого підозрюваного у підкупі Тимошенка, застава - 4 мільйони

Як повідомлялося, 25 лютого міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що заставна сума одного з кандидатів у президенти була зібрана шляхом пожертв від приватних осіб, які нічого про це не знали, і за цим фактом ведеться розслідування.

Пізніше ЗМІ повідомили, що йдеться про Юрія Тимошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-