У президентському рейтингу лідирують Зеленський, Тимошенко та Порошенко

У президентському рейтингу лідирують Зеленський, Тимошенко та Порошенко

Опитування
Укрінформ
За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" на початку березня у президентському рейтингу лідирує Володимир Зеленський. Другу позицію займає Юлія Тимошенко, третю — Петро Порошенко.

Такі результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

"Лідером президентського рейтингу є В.Зеленський, якого підтримують 24,7% тих, хто визначився та має намір голосувати. Другу позицію займає Ю.Тимошенко (18,3%), третю - П.Порошенко (16,8%)", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що за Анатолія Гриценка готові віддати свої голоси 10,3%, Юрія Бойка – 9,9%, Олега Ляшка – 5,7%, Ігоря Смешка – 3,3%, Олександра Вілкула та Євгенія Мураєва – по 2,7%.

Також повідомляється, що за останній тиждень зміцнили свої позиції Гриценко та Тимошенко.

Як наголошують соціологи, майже чверть опитаних не визначилися з вибором кандидата. "Важливо, що найбільше таких серед найбідніших виборців, опитаних, які зазвичай найактивніше голосують на виборах, респондентів старшого та середнього віку, більше серед жінок в Центрі та на Заході країни", - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що Зеленський є лідером симпатій серед респондентів, які голосуватимуть вперше (це майже кожен десятий виборець кандидата), а також серед респондентів, які не часто голосують на виборах.

При цьому повідомляється, що серед респондентів, які завжди голосують, Зеленський ділить першість з Тимошенко та Порошенком, також у цій категорії мають відносно кращі позиції Гриценко і Бойко.

Читайте також: Президентські вибори в Україні 2019 року – що треба знати

За даними опитування, 22% респондентів вважають, що наступним Президентом буде Порошенко, а в перемогу Тимошенко вірять 20%, Зеленського – 18%.

Згідно з повідомленням, серед кандидатів у Президенти відносно вищим рівнем довіри користується Зеленський (43%). Також високий рівень довіри мають Тимошенко (28%), Гриценко (26%) та Порошенко (24%).

Опитування Соціологічною групою "Рейтинг" проводилося протягом 1-7 березня 2019 року серед населення України віком від 18 років та старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-