ОБСЄ моніторить сім українських телеканалів напередодні виборів

ОБСЄ моніторить сім українських телеканалів напередодні виборів

Укрінформ
Місія ОБСЄ/БДІПЛ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини) проводить моніторинг мовлення семи українських телеканалів у прайм-тайм – «UA:Перший», «1+1», «112 Україна», «5», «Україна», «Інтер» і «ICTV» – щодо дотримання ними виборчого законодавства.

Про це розповіла представник Місії ОБСЄ/БДІПЛ Франческа Боггері під час зустрічі зі членами Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, повідомляє прес-служба регулятора.

“При виборі цих телеканалів вони орієнтувалися на те, скільки глядачів ті охоплюють, у тому числі територіально. Відстежується баланс, чи є дотримання виборчого закону стосовно всіх кандидатів, чи є медіа вільними у розміщенні своїх матеріалів, чи можуть громадяни отримати достатню кількість інформації про виборчу кампанію різних кандидатів”, - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі сторони також обговорили діяльність Незалежної експертної ради, практики розгляду судових спорів із питань порушення виборчого законодавства. Погоджено й надалі співпрацювати та надавати підтримку, також представники моніторингових місій запрошені до участі в робочій групі Національної ради, що здійснює нагляд за перебігом виборчого процесу в ЗМІ.

У зустрічі брали участь перший заступник голови Національної ради Ольга Герасим’юк, члени Національної ради Валентин Коваль, Сергій Костинський, Олег Черниш і представниками Місії ОБСЄ/БДІПЛ Франческою Боггері та Європейської мережі моніторингу виборів (ENEMO) Аною Ненезіч. Загалом вони обговорили особливості цьогорічної виборчої кампанії, повноваження регулятора щодо нагляду за діяльністю ЗМІ у передвиборний період і їх реалізацію в рамках спеціально створеної робочої групи.

Читайте також: Пʼять років окупації Донбасу: медіа-марафон представляє докази злочинів РФ

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів президента, призначених на 31 березня 2019 року. ЦВК 8 лютого завершила процес реєстрації кандидатів на посаду глави держави - усього зареєстровано 44 кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-