Вибори-2019: ОПОРА фіксує

Вибори-2019: ОПОРА фіксує "чорний піар" та агресію проти агітаторів

Укрінформ
Спостерігачі фіксують зростання рівня агресивних дій щодо агітаторів за кандидатів на пост Президента України, також почастішали випадки псування передвиборчої агітації.

Про це на прес-конференції заявив аналітик громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Зростає кількість агресивних дій щодо агітаторів за тих чи інших кандидатів на пост Президента України. Останні випадки проявів агресії були пов’язані з агітаторами за Петра Порошенка, Юлію Тимошенко, а також інших кандидатів на пост Президента України. Зокрема, агресія виявляється до самих агітаторів, псується майно - агітаційні намети, зовнішньо-політична реклама, також звучить багато загроз щодо самих кандидатів на пост Президента України. Найбільше псують агітаційні матеріали Олександра Вілкула та Євгена Мураєва”, - сказав Клюжев.

За його словами, також в українських ЗМІ з'являється значна кількість “чорного піару” проти кандидатів на пост Президента України.

“Зростає кількість матеріалів у ЗМІ, що мають ознаки негативного характеру або спланованої негативної кампанії. Джерела негативних кампаній щодо кандидатів не є зрозумілими. Тут є порушення стандартів журналістської діяльності”, - зазначив Клюжев.

Він закликав кандидатів зупиняти подібні процеси.

Читайте також: ОПОРА закликає кандидатів у президенти утриматись від “благодійності”

“Кандидат має право звернутися до ЗМІ з вимогою щодо спростування тієї інформації, яка, на його думку, недостовірна. Зазвичай, кампанії “чорного піару” проти кандидатів базуються на завідомо недостовірній інформації, щодо якої немає доказів”, - наголосив Клюжев.

Він також зауважив, що фінансові витрати на “чорний піар” не перебувають під жодним контролем, їм неможливо запобігти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-