ОПОРА закликає кандидатів у президенти утриматись від “благодійності”

ОПОРА закликає кандидатів у президенти утриматись від “благодійності”

Укрінформ
ОПОРА закликала утриматись від благодійної діяльності під час виборів, навіть, якщо вона формально не порушує законодавство і не може вважатися підкупом виборців.

Про це сказала на прес-конференції координатор виборчих та політичних програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“ОПОРА закликає місцеві організації політичних партій та самих кандидатів на пост Президента України утриматись від політично вмотивованої благодійної діяльності під час виборів, що сприятиме загальній ситуації із дотриманням виборчого законодавства. Цей заклик стосується і випадків, коли благодійна активність формально не порушує законодавство і не може юридично вважатися підкупом виборців, але де-факто спрямовується на матеріальне стимулювання виборців”, - сказала Айвазовська.

За її словами, спостерігачі ОПОРИ зафіксували масові випадки проведення місцевими організаціями політичних партій та депутатами місцевих рад благодійних акцій або надання громадянам товарів і послуг.

“Окремим напрямом політичної благодійності стала реалізація локальними політиками проектів інфраструктурної допомоги бюджетним організаціям та установам. Найактивніше реалізовували благодійні акції місцеві організації Радикальної партії Олега Ляшка, ВО “Батьківщина”, “Опозиційного блоку”, “Блоку Петра Порошенка “Солідарність”, ВО “Свобода”, Об’єднання “Самопоміч”. Ця активність, як правило, прямо не була пов’язана з діяльністю кандидатів на пост Президента України”, - наголосила Айвазовська.

Читайте також: На концертах "Ліги сміху" велася агітація за Зеленського — ОПОРА

На її думку, такі заходи впливають на перебіг президентської передвиборчої кампанії, враховуючи партійну приналежність місцевих політичних лідерів.

“Фактором чергових виборів Президента України є і активність народних депутатів України, які розгорнули публічну діяльність у виборчих округах із метою підготовки до парламентської кампанії. Необхідно припинити практику зовнішньої комунікації, інформування суспільства з боку посадових осіб, в юрисдикції яких нема ні пенсійних питань, ні матеріального забезпечення тих чи інших соціальних груп, ні монетизації субсидій, і залишити це на відкуп уряду, офіційним посадовцям Кабінету міністрів України, а також Пенсійному фонду для того, щоб уникнути заяв щодо зловживань бюджетним адміністративним ресурсом”, - сказала Айвазовська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-