Незаконне збагачення: у штабі Порошенка розповіли про суддів КСУ, які голосували проти

Незаконне збагачення: у штабі Порошенка розповіли про суддів КСУ, які голосували проти

Укрінформ
Троє з чотирьох суддів КСУ, які проголосували проти визнання неконституційною статті щодо кримінальної відповідальності за незаконне збагачення, були призначені за квотою президента.

Про це заявив речник виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу

"За наявною у мене інформацією, із чотирьох суддів Конституційного Суду, які не підтримали це рішення чи які голосували проти, троє суддів — це ті, які не так давно були призначені до Конституційного Суду за конституційною квотою президента", - сказав Медведєв.

Водночас він запевнив, що рішення КСУ стало неочікуваним для команди Порошенка, і вигоду з нього отримав "точно не президент".

"Якщо дивитися на це рішення у контексті виборчої кампанії, то для Порошенка воно (рішення КСУ — ред.) не просто було непотрібним, а є абсолютно шкідливим, тому що цілком зрозумілими є очікувані наслідки, реакція громадськості, виборців, міжнародних експертів на це резонансне рішення", - зазначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого КСУ визнав неконституційною ст. 368-2 ККУ, яка передбачала притягнення до кримінальної відповідальності чиновників за незаконне збагачення.

Читайте також: Четверо суддів КСУ були проти скасування статті про незаконне збагачення — Найєм

Конституційний суд пояснив, що статтю про незаконне збагачення скасували, бо вона порушує статтю 62 Конституції України про презумпцію невинуватості.

Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення запровадили з 2014 року. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації.

Президент Петро Порошенко 28 лютого підписав і зареєстрував у Верховній Раді законопроект про врегулювання законодавства щодо кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-