На Волині зареєстрували 104 повідомлення щодо виборчих порушень — поліція

На Волині зареєстрували 104 повідомлення щодо виборчих порушень — поліція

Укрінформ
Поліцейські на Волині з початку виборчої кампанії зареєстрували 104 повідомлення щодо ймовірних порушень виборчого законодавства.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

“З початку виборчої кампанії органи поліції у Волинській області зареєстрували 104 повідомлення щодо ймовірних порушень виборчого законодавства. За 72 повідомленнями розглянуто та прийнято рішення відповідно до Закону України «Про звернення громадян». У більшості з них інформація не підтвердилася. За 14 повідомленнями тривають перевірки”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість звернень стосуються ймовірних порушень проведення передвиборчої агітації, підкупу виборців, пошкодження агітматеріалів. Поліцейські за 18 матеріалами склали 22 адмінпротоколи. За наданими поліцією матеріалами, суди визнали винними у вчиненні адміністративних правопорушень дев’ятьох осіб.

Уточнюється, що найпоширенішими адмінпорушеннями, пов’язаними з виборчим процесом, є виготовлення агітаційних матеріалів без зазначення визначених законодавством відомостей.

Читайте також: У Рівному двоє затриманих за крадіжку з офісу кандидата у Президенти

У поліції також звернули увагу громадян на вимоги Закону України «Про вибори Президента України», що стосуються порядку проведення передвиборчої агітації та відповідальність за їх порушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-