Вибори 2019: профільний комітет рекомендує Раді мораторій на перевірку ЗМІ

Вибори 2019: профільний комітет рекомендує Раді мораторій на перевірку ЗМІ

Укрінформ
Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендує підтримати проект постанови №10016 "Про заходи, необхідні для безперешкодної роботи засобів масової інформації у період виборчого процесу виборів Президента України у 2019 році".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у Пояснювальній записці, проект постанови передбачає звернення з дорученням до Кабінету Міністрів, а також із рекомендацією до Державної фіскальної служби та Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення - їм пропонується запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації контролюючими органами.

Це пояснюється тим, що перевірки у передвиборчий період та можливі зловживання з боку перевірників можуть призвести до порушення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, негативно вплинути на об’єктивне та безперешкодне висвітлення передвиборчої кампанії.

Читайте також: Рада запланувала друге "мовне" читання і розгляд мораторію на перевірку ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді також зареєстровано проект постанови №9329 "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року", який рекомендував ухвалити за основу і в цілому профільний комітет. Проектом  передбачається запровадити мораторій на проведення перевірок ЗМІ контролюючими органами. На засіданнях 18 січня та 5 лютого парламентарії так і не розглянули цей документ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-