Рада запланувала друге

Рада запланувала друге "мовне" читання і розгляд мораторію на перевірку ЗМІ

Укрінформ
Верховна Рада у четвер, 28 лютого, планує розглянути у другому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Про це йдеться у проекті розкладу засідань ВР на 26 лютого – 1 березня 2019 року, оприлюдненому на сайті парламенту.

Розгляд проекту закону про мову передбачено п'ятим питанням ранкового пленарного засідання. На сайті Ради вже оприлюднений текст законопроекту до другого читання.

Того ж пленарного тижня на розгляд депутатів також пропонується блок питань національної безпеки та оборони, паливно-енергетичного комплексу ратифікації міжнародних угод, та проекти постанов, що стосуються перейменування населених пунктів у кількох областях.

Окрім того, Рада планує розглянути проект постанови №9329 "Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2019 року". Проектом постанови передбачається запровадити мораторій на проведення перевірок засобів масової інформації контролюючими органами. Під час засідань 18 січня та 5 лютого парламентарії так і не розглянути цей документ.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у жовтні 2018 року ухвалила в першому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної", яким пропонується створити Національну комісію зі стандартів державної мови та запровадити посаду уповноваженого із захисту державної мови.

Читайте також: Комітет схвалив мовний закон до другого читання

5 лютого, відкриваючи десяту сесію, голова ВР Андрій Парубій зазначив, що парламент зможе перейти до розгляду законопроекту про мову у другому читанні уже наступного пленарного тижня, який розпочнеться 26 лютого.

Разом з тим, 8 лютого в інтерв'ю телеканалу "Рада" спікер спрогнозував, що розгляд поправок до законопроекту про мову, підготовленого до другого читання, може тривати кілька днів. Також він заявив, що на розгляд парламенту упродовж пленарного тижня з 26 лютого по 1 березня не будуть виносити жодні ініціативи, поки Верховна Рада України не прийме рішення по закону про мову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-