У штабі Порошенка назвали

У штабі Порошенка назвали "корупційне розслідування" передвиборчою технологією

Укрінформ
Оприлюднення журналістського розслідування про можливі зловживання в оборонній сфері є передвиборчою технологією для здійснення впливу на розстановку передвиборчих сил.

Про це заявив речник виборчого штабу кандидата у Президенти Петра Порошенка Олег Медведєв на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У даному випадку це стовідсоткова передвиборча технологія, тому що до виборів залишається місяць і, звичайно, такі речі покликані не стільки встановити якісь факти і знайти істину, як вплинути на розстановку передвиборчих сил", - прокоментував він журналістське розслідування.

Медведєв не назвав прізвищ осіб, кому була вигідною така технологія, зазначивши, що має "версії", хто це може бути, але не робитиме "голослівних звинувачень".

Читайте також: Корупційний скандал: Гладковський написав заяви до ГПУ та НАБУ

Водночас він підкреслив, що армія є найсильнішим елементом кандидата Порошенка і "тому по цій точці б’ють його політичні опоненти".

"Порошенко, як відомо, зіграв, не побоюся перебільшення, визначну роль у відродженні українських Збройних Сил, української армії. Безумовно, разом з волонтерами, разом з офіцерами і солдатами, разом з українцями, які зі своїх податків платять військовий збір тощо. І він дуже нетерпимо ставиться до будь-яких зловживань в оборонній сфері і вимагає у правоохоронних органів результативних розслідувань можливих фактів корупції і зловживань", - запевнив речник виборчого штабу Порошенка.

Він також нагадав, що Президент уже підтримав відсторонення Олега Гладковського, який є фігурантом журналістського розслідування, від виконання обов’язків першого заступника секретаря РНБО та поставив вимогу до правоохоронних органів перевірити оприлюднену журналістами інформацію.

Водночас Медведєв розповів, що деякі епізоди, які згадуються в журналістському розслідуванні, уже кілька років перевіряються правоохоронними органами, але поки що немає інформації для їх підтвердження.

"Ми сподіваємося, що це питання буде мінімально політизованим і правоохоронні органи дадуть дуже швидко відповіді на питання", - додав Медведєв.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація щодо "багаторічної схеми вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, нібито, причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко 26 лютого з парламентської трибуни заявила про намір розпочати процедуру імпічменту Президента у зв'язку з цією інформацією.

Читайте також: Укроборонпром прокоментував "корупційні викриття" у ЗМІ

Натомість лідер фракції БПП Артур Герасимов заявив у відповідь, що оприлюднені у ЗМІ факти стосуються періоду прем'єрства Тимошенко.

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що, за її даними, державний концерн "Укроборонпром" і заступник секретаря РНБО Олег Гладковський позиватимуться до журналістів програми "Наші гроші", де пролунали звинувачення у розкраданні в оборонній сфері. І вимагатимуть або вибачень, або "неспростовних доказів" поданої інформації.

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час розслідування та вимагає від правоохоронних органів перевірити оприлюднену журналістами інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-