Найбільші шанси потрапити до Ради мають шість партій — КМІС

Найбільші шанси потрапити до Ради мають шість партій — КМІС

Опитування
Укрінформ
Якби вибори до Верховної Ради відбувалися в середині лютого, то найбільші шанси потрапити до парламенту України мали б шість партій.

Про це йдеться у результатах соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Зокрема, серед тих респондентів, хто збирається голосувати і визначився з партією, 22,7% проголосували б за партію «Слуга народу», 16,9% - за партію «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», 16,2% - за партію «Блок Петра Порошенка «Солідарність», 11,4% - за партію «Опозиційна платформа - «За Життя», 6% - за партію «Громадянська позиція», 5,7% - за Радикальну партію Олега Ляшка. Решта політсил, згідно з опитуванням, не долають 5-відсотковий бар'єр. Як наголошується у прес-релізі КМІС, саме ці шість партій зараз мають найбільші шанси пройти до парламенту.

Читайте також: Зеленський і Порошенко виходять у другий тур президентських виборів - КМІС

Водночас серед тих опитаних, хто збирається голосувати на виборах, партію «Слуга народу» підтримали б 13,6%, ВО «Батьківщина» - 10,1%, БПП «Солідарність» - 9,8%, партію «Опозиційна платформа – «За Життя» - 6,8%, партію «Громадянська позиція» - 3,6%, Радикальну партію Олега Ляшка - 3,4%.

Серед усіх респондентів віком від 18 років 12,5% проголосували б за партію «Слуга народу», 9,3% – за ВО «Батьківщина», 8,9% – за БПП «Солідарність», 6,3% – за партію «Опозиційна платформа – «За Життя», 3,3% – за партію «Громадянська позиція», 3,2% – за Радикальну партію Олега Ляшка.

КМІС проводив всеукраїнське опитування громадської думки з 8 по 20 лютого 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2042 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за чотирьохступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою. Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників близьких до 50%, 2,8% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 10%, 1,4% - для показників близьких до 5%.

Як повідомлялося, парламентські вибори в Україні відбудуться восени 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-