Зеленський і Порошенко виходять у другий тур президентських виборів - КМІС

Зеленський і Порошенко виходять у другий тур президентських виборів - КМІС

Опитування
Укрінформ
Якби вибори Президента України відбувалися в середині лютого, до другого туру вийшли б Володимир Зеленський та Петро Порошенко. На третьому місці - Юлія Тимошенко.

Про це йдеться у результатах соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Зокрема, серед усіх респондентів віком від 18 років 14,1% проголосували б за Зеленського, 9,6% – за Порошенка, 7,4% – за Тимошенко.

Серед тих опитаних, хто збирається голосувати на виборах, Зеленського підтримали б 15,4%, Порошенка - 10,5%, Тимошенко - 8%.

Серед тих респондентів, хто збирається голосувати і визначився з кандидатом, 26,4% проголосували б за Зеленського, 18% – за Порошенка, 13,8% – за Тимошенко, 10,9% – за Юрія Бойка, 6,4% – за Анатолія Гриценка, 6,3% – за Олега Ляшка.

Як зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький, на момент початку опитування остаточний список кандидатів ще не був відомий. Тому респондентам пропонувався список з 40 кандидатів, який включав усіх основних кандидатів, тобто список є максимально наближеним до остаточного зареєстрованого.

"Утім, відмінності в списках можуть мати деякий вплив. Загалом, серед пропонованих 40 кандидатів була одна кандидатка, яка врешті не була зареєстрована (Надія Савченко; її обрали 0,1% респондентів). Водночас, у списках не було 5 кандидатів, які були врешті зареєстровані: Олександр Ващенко, Юрій Кармазін, Юлія Литвиненко, Володимир Петров, Олександр Соловйов", - додав він.

Читайте також: На вибори президента збираються прийти 70% українців

Всеукраїнське опитування громадської думки КМІС проводив з 8 по 20 лютого 2019 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2042 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за чотирьохступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% - для показників, близьких до 50%; 2,8% - для показників, близьких до 25%; 2,0% - для показників, близьких до 10%; 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-