Виборча агітація вже зайшла в брудну фазу звинувачень і фейків - депутат

Виборча агітація вже зайшла в брудну фазу звинувачень і фейків - депутат

Укрінформ
Голова робочої групи з напрацювання виборчого кодексу, народний депутат від фракції БПП Олександр Черненко вважає очевидним втручання Росії у вибори президента України, тому кандидати та їхні штаби мають дбати про власну кібербезпеку.

Про це він сказав під час міжнародної конференції "Виборча кампанія в Україні: основні тенденції і проблеми", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Втручання Росії у вибори в України є очевидним. І це буде втручання не лише в державні органи. Тому кандидати і штаби мають дбати про власну безпеку, кібербезпеку під час цієї кампанії, щоб не перетворити вибори на кампанію бруду і фейків. Сьогодні Росія зацікавлена в тому, щоб дестабілізувати ці вибори і зробити їх скандальними. І багато в цьому ключі ми говоримо про захист державних систем електронних, реєстру виборців, а також інших державних органів, які відповідають за організацію виборчих процесів", — зазначив Черненко.

При цьому він констатував відсутність предметної дискусії кандидатів, а натомість виборча агітація, на його думку, вже зайшла "у брудну фазу звинувачень і фейків".

"Поки в організаційно-правовому плані все відбувається нормальному, чого не скажеш про агітаційну кампанію. Градус загостюється. Я хотів би сказати, градус дискусії, але на жаль, дискусії, серйозної предметної, на цих виборах ми не спостерігаємо. Натомість ми сьогодні бачимо, що агітація дедалі заходить у більш брудну фазу звинувачень і фейків. Це теж не красить наші вибори. Ця кампанія не є чимось винятковим порівняно з попередніми виборами. Але вона є такою цілком традиційною українською брудною кампанією", — пояснив політик.

Читайте також: Відкрили 29 кримінальних справ про підкуп виборців - МВС

Також він акцентував на тому, що на сьогодні чи не вперше в Україні було порушено питання прозористі ведення агітації, зокрема, укладення договорів.

"Раніше цим ніхто не переймався, бо всі це тихенько робили без договорів — і всі були задоволені", — додав Черненко.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. Загалом ЦВК зареєструвала 44 кандидата на посаду голови держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-