МЗС радить не читати між рядків документи ЄС про українські вибори

МЗС радить не читати між рядків документи ЄС про українські вибори

Укрінформ
Заступник глави МЗС Сергій Кислиця подякував речниці Єврокомісії Майї Косьянчич за розуміння безпекових викликів, які стоять перед Україною, і порадив журналістам не читати офіційних документів ЄС між рядків, як це роблять у Росії.

Про це дипломат написав у Twitter і навів скрін офіційної заяви Косьянчич щодо закону про заборону громадянам держави-агресора (Росії) бути офіційними спостерігачами на українських виборах.

"Будь ласка, припиніть читати документи у візантійський спосіб, так добре опановий Росією - не читайте між рядків. Журналістика - це не змагання кухарів, тож, будь ласка, не "ліпіть" новини. Дякую речниці Єврокомісії за висловлене розуміння безпекових викликів, які стоять перед Україною, підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - написав Кислиця.

Як повідомляв Укрінформ, під час брифінгу у Брюсселі у п’ятницю речниця Єврокомісії Майя Косьянчич висловила переконання, що Україна забезпечить для Бюро з демократичних інститутів і прав людини можливість спостерігати за президентськими виборами в Україні відповідно до усталеної практики. Вона також зазначила, що перед Україною з 2014 року стоять "відомі безпекові виклики" і висловила повну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в рамках її міжнародно визнаних кордонів.

Як повідомлялося, 7 лютого Верховна Рада внесла зміни до виборчого законодавства, якими забороняється громадянам держави-агресора бути офіційними спостерігачами на українських виборах.

Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) висловило жаль з приводу цього рішення.

Читайте також: Косьянчич прокоментувала заборону росіян-спостерігачів в Україні

В МЗС України запевнили, що Україна забезпечить демократичність і дотримання всіх виборчих стандартів у процесі волевиявлення громадян, а також наголосили, що місія БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за майбутніми президентськими виборами в Україні може бути успішною без спостерігачів із Росії.

Також у МЗС зауважили, що взаємна відсутність громадян конфліктуючих країн на просторі ОБСЄ ніколи не заважала БДІПЛ успішно здійснювати процес спостереження за виборами, і нагадали, що офіційні спостерігачі від України не їздили на вибори президента Росії у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-