Косьянчич прокоментувала заборону росіян-спостерігачів в Україні

Косьянчич прокоментувала заборону росіян-спостерігачів в Україні

Вибори Президента
Укрінформ
В ЄС сподіваються, що БДІПЛ ОБСЄ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини) спостерігатиме за президентськими виборами в Україні відповідно до усталеної практики.

Про це заявила під час брифінгу у Брюсселі у п’ятницю речниця Єврокомісії Майя Косьянчич, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми як ЄС приділяємо дуже велику увагу спостереженню за виборами, яке проводиться БДІПЛ ОБСЄ, і переконані, що Україна має забезпечити, щоб БДІПЛ могла проводити своє спостереження за виборами в Україні у повній відповідності із усталеною практикою", - сказала Косьянчич, коментуючи ухвалення Верховною Радою змін до виборчого законодавства, якими забороняється громадянам держави-агресора (Росії) бути офіційними спостерігачами на українських виборах.

Речник Євросоюзу також нагадала, що перед Україною з 2014 року стоять "відомі безпекові виклики". "І в цьому плані ми повністю підтримуємо незалежність, суверенітет та територіальну цілісність в рамках її міжнародно визнаних кордонів", - наголосив вона.

Як повідомлялося, 7 лютого Верховна Рада внесла зміни до виборчого законодавства, якими забороняється громадянам держави-агресора бути офіційними спостерігачами на українських виборах.

Читайте також: В ОБСЄ незадоволені рішенням України про заборону російських спостерігачів на виборах

Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) висловило жаль з приводу цього рішення.

В МЗС України наголосили, що місія БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за майбутніми президентськими виборами в Україні може бути успішною без спостерігачів із Росії. А також наголосили, що Україна забезпечить демократичність і дотримання всіх виборчих стандартів у процесі волевиявлення громадян.

Також у МЗС зауважили, що взаємна відсутність громадян конфліктуючих країн на просторі ОБСЄ ніколи не заважала БДІПЛ успішно здійснювати процес спостереження за виборами. І нагадали, що офіційні спостерігачі від України не їздили на вибори президента Росії у 2018 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-