Затримали чоловіка, який у змові з ФСБ готував теракти до виборів в Україні

Затримали чоловіка, який у змові з ФСБ готував теракти до виборів в Україні

Фото
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України затримали чоловіка, який за вказівками російських спецслужб готував теракти під час президентських виборів в Україні.

Про це повідомляє у четвер у Facebook прес-центр Об'єднаних сил.

"Співробітниками СБУ зі складу Об’єднаних сил за процесуального керівництва військової прокуратури Маріупольського гарнізону викрито підготовку терористичного угрупування. В ході оперативних заходів, що проводились протягом серпня 2018 – січня 2019 року, було задокументовано факти придбання громадянином К. бойових гранат та 11 пістолетів ПМ на загальну суму 5250 доларів США, збуту ним наркотичних засобів (амфетаміну) масою 11 грамів на загальну суму 5000 грн, а також передачі 600 доларів США залегендованому співробітнику слідчих органів, який мав завдати третій особі тяжких тілесних ушкоджень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 10 січня 2019 року громадянина К. було затримано під час придбання чергової партії вогнепальної зброї – трьох пістолетів ПМ.

Читайте також: СБУ викрила працівника наукової установи, завербованого спецслужбами РФ

"Встановлено, що громадянин К. діяв за попередньою змовою з невстановленими на даний час особами та узгоджував свої дії зі співробітниками ФСБ РФ (з дислокацією в АР Крим), маючи на меті силову підтримку опозиційних політичних об’єднань шляхом вчинення терористичних актів та масових заворушень на території України під час проведення президентських виборів в Україні", - зазначається також у повідомленні.

На даний час проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, а також обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта справи. За результатами їх проведення буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-