СБУ викрила працівника наукової установи, завербованого спецслужбами РФ

СБУ викрила працівника наукової установи, завербованого спецслужбами РФ

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки викрили харків'янина, завербованого спецслужбами країни-агресора для проведення підривної діяльності проти України.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Співробітники контррозвідки СБУ встановили, що під час поїздки до Росії з метою працевлаштування співробітник однієї із державних наукових установ Харкова був завербований ворожою спецслужбою. За грошову винагороду чоловік погодився здійснювати збір інформації про місця дислокації військових частин на території регіону, їх належність до певного роду військ, персональні дані військовослужбовців ЗСУ та місця їхньої служби", - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, отримані відомості він мав передавати кураторам через електронні канали зв’язку.

Повернувшись в Україну, чоловік перебував під наглядом правоохоронців. У межах розпочатого кримінального провадження оперативники задокументували збирання зловмисником персональної інформації про учасників АТО-працівників своєї наукової установи. Проте завершити злочинне завдання йому не вдалося - напередодні передачі за кордон зібраних даних зловмисника затримали правоохоронці.

Читайте також: СБУ за рік заборонила в’їзд в Україну 157 росіянам

Під час обшуку за місцем проживання харків’янина правоохоронці вилучили електронний носій з персональними даними військовослужбовців ЗСУ, які підтверджують протиправну діяльність нашого співвітчизника. За висновками експертів з питань державної таємниці, вилучена інформація належить до сфери оборони України та має гриф обмеження доступу "для службового користування", її передача спецслужбам РФ могла завдати шкоди державним інтересам.

У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 14 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу, затриманому оголошено підозру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-