МВФ застеріг Україну від популізму на виборах, особливо щодо фінансової політики

МВФ застеріг Україну від популізму на виборах, особливо щодо фінансової політики

Укрінформ
Серед ризиків для нової програми кредитування МВФ для України експерти Фонду назвали популізм, а також заклики змінити фінансову політику країни, які є у передвиборчий період.

Про це йдеться в аналітичному звіті МВФ щодо нової програми Stand-by для України та завершення попередньої програми розширеного фінансування EFF, текст якої Укрінформ отримав у своє розпорядження.

"Ризики для нової програми є високими, особливо, враховуючи нерозв'язаний конфлікт у східній частині України, нестійке світове економічне середовище, а також акценти на популістську політику чи політичні зміни (всередині України – ред.) напередодні майбутніх виборів", - зауважили у Фонді.

Читайте також: МВФ значно підвищив прогноз зростання ВВП України

Щоправда, як підкреслили у МВФ, ці ризики пом'якшуються завдяки активним заходам. У цьому зв'язку, як фактори пом'якшення вказуються: затвердження бюджету на 2019 рік та суттєве зовнішнє фінансування на підтримку реформ, яке включає також нове фінансування з боку Світового банку та ЄС.

"Тим не менше, неухильне впровадження (нинішньої – ред.) політики влади буде вирішальним для успіху програми", - підкреслили в Міжнародному валютному фонді.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня Виконавча рада МВФ затвердила нову 14-місячну програму кредитування Stand-by (SBA) для України на загальну суму 3,9 млрд доларів США. При цьому, експерти Фонду спрогнозували значне зростання реального ВВП України впродовж наступних двох років, яке, за аналізом експертів Фонду, може збільшитися з нинішніх 3,447% до 4,433% у 2020 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-