МВФ значно підвищив прогноз зростання ВВП України

МВФ значно підвищив прогноз зростання ВВП України

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд спрогнозував значне зростання реального ВВП України впродовж наступних двох років, яке, за аналізом експертів Фонду, може збільшитися з нинішніх 3,447% до 4,433% у 2020 році.

Про це йдеться у прес-релізі МВФ про рішення Виконавчої ради фонду щодо затвердження нової програми кредитування Stand-by для України, повідомляє Укрінформ. 

Зокрема, за підсумками 2018 року, зростання реального ВВП України очікується на рівні 3,447% проти 3,5%, прогнозованих Фондом у жовтні в огляді "Перспективи світової економіки".

Водночас, за новими даними, цей показник прогнозується в 2019 році на рівні 3,916%, а також 4,433% у 2020-му. Це значно відрізняється від жовтневого огляду, в якому аналітики Фонду визначили тенденцію падіння ВВП України до рівня 2,7% наступного року.

Читайте також: МВФ оприлюднив деталі нової програми Stand-by для України

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Виконавча рада МВФ затвердила нову 14-місячну програму кредитування Stand-by (SBA) для України на загальну суму 3,9 млрд. доларів США. На переконання керівництва Фонду, це забезпечить основу для стабільного зростання української економіки наступного року. Крім того, було прийняте рішення про невідкладне виділення першого траншу в розмірі 1,4 млрд доларів США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-