Більше двох третин українців готові йти на вибори

Більше двох третин українців готові йти на вибори

Опитування
Укрінформ
Понад 77% громадян України висловили готовність взяти участь у голосуванні на майбутніх виборах Президента й більше 76% - Верховної Ради.

Такі результати соціологічного опитування оприлюднив директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми запитували традиційно про рівень готовності брати участь у голосуванні (на президентських виборах - ред.), то він коливається від 68% до 78%, із наближенням виборів він завжди зростає. Середній відсоток нині 77,4", - зазначив він.

Дмитрук додав, що захід, центр і частково північ демонструють вищу електоральну активність, південь і схід країни - нижчу.

"По вікових групах немає значної різниці, але традиційно ми розуміємо, що чим старші респонденти, тим вища їх готовність прийти на вибори", - підкреслив експерт.

Читайте також: Виборчі дільниці у РФ закрили з міркувань безпеки - Клімкін

За даними опитування, 77,4% респондентів заявили, що готові під час виборів Президента прийти на виборчі дільниці; 17,7% - не голосуватимуть; 4,9% - не визначились, чи голосуватимуть або ухилилися від відповіді.

Крім того, 76,1% опитаних висловили готовність взяти участь у виборах парламенту; 18,2% сказали, що не готові йти голосувати; ще 5,7% вагаються.

Опитування громадської думки було проведено з 16 до 22 грудня 2018 року спільно Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка. Опитування охопило всю територію України за винятком тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей й АР Криму. Вибіркова сукупність репрезентативна за віком (населення від 18 років і старші), статтю, типом населеного пункту та регіоном. Усього опитано 2045 респондентів. Стандартні відхилення при достовірних 95% не перевищують 2,2%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респонденти віч-на-віч".

Як повідомлялося, Верховна Рада 26 листопад 2018 року призначила чергові вибори Президента України на неділю, 31 березня 2019 року. Згідно з чинним законодавством, чергові вибори парламенту мають відбутися наприкінці жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-