ВАКС стягнув у дохід держави активи російського підприємця Верховського

ВАКС стягнув у дохід держави активи російського підприємця Верховського

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави великий морозильний риболовецький траулер «Бухта Соколовская» російського підприємця Олександра Верховського, який як член Федеральних зборів РФ у 2014 році проголосував за введення збройних сил Росії на територію України.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство юстиції України повідомило у Фейсбуці.

«27 травня 2024 року Вищий антикорупційний суд рішенням у справі 991/3912/24 задовольнив позовну заяву Міністерства юстиції України про застосування до Верховського Олександра Григоровича санкції стягнення активів в дохід держави», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що рішенням суду в дохід держави стягнуто великий морозильний риболовецький траулер «Бухта Соколовская».

«Апеляційна скарга на рішення Вищого антикорупційного суду може бути подана до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом п’яти днів з дня проголошення рішення суду», - додали у Мін’юсті.

Верховський є російським підприємцем, який в період з 2012 по 2017 роки був членом Ради федерації Федеральних зборів Російської Федерації, де представляв законодавчий (представницький) орган державної влади Сахалінської області РФ. Як член Ради федерації Федеральних зборів РФ Верховський у 2014 році проголосував за введення збройних сил РФ на територію України.

Читайте також: Фонд держмайна виставляє на продаж завод, конфіскований у російського олігарха

На початку 2023 року заявив про свою підтримку повномасштабного воєнного вторгнення РФ на територію України.

Як повідомлялося, 17 травня 2024 року Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Мірона Горіловського, Валентина Буяновського та Андрія Меньшова, які є засновниками, контролерами та топ-менеджерами російської групи компаній «Поліпластик».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-