Україна цієї доби планує імпорт електроенергії

Україна цієї доби планує імпорт електроенергії

Укрінформ
У суботу, 25 травня, Міністерство енергетики України прогнозує імпорт електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго.

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Румунії і Польщі.

Також застосовувалися графіки погодинних відключень споживачів. Їх застосування можливе 25 травня з 20:00 до 22:00.

Вчора у Донецькій та Харківській областях вимикались повітряні лінії обленерго, внаслідок чого знеструмлювалися побутові споживачі. В районах ведуться бойові дії.

Газовики відремонтували пошкоджені обстрілами газорозподільні мережі та відновили газопостачання понад 4,2 тис. абонентів у Харківській області, а також майже 200 абонентам - у Донецькій області. Однак на Донеччині через нові пошкодження газопроводів внаслідок бойових дій без газу залишилися 113 споживачів.

Через технологічне порушення на високовольтній підстанції у Сумській області вимикалось обладнання, внаслідок чого знеструмлювалися побутові споживачі.

Читайте також: Уряд доручив розробити справедливі графіки відключень світла

У Полтавській області з технологічних причин відключалась повітряна лінія обленерго, в результаті знеструмлювалися підстанції в Полтавській та Харківській областях, а також підключені до них побутові споживачі. Впродовж короткого часу споживачів заживили.

На Сумщині з технологічних причин відключалась повітряна лінія обленерго. Внаслідок цього знеструмлювалися підстанції у Харківській області. Без світла залишалися побутові споживачі. Їх заживили.

Читайте також: Україна імпортує максимально можливий обсяг електрики, але й цього недостатньо - Шмигаль

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії - 18 793 МВт*год. Експорт не передбачається.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів ухвалив постанову, що зобов’язує обленерго забезпечити рівномірну та справедливу черговість відключень світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-