Україна та Латвія обговорили подальшу економічну співпрацю

Україна та Латвія обговорили подальшу економічну співпрацю

Фото
Укрінформ
У Києві відбулося 10-е засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, де йшлося про подальшу економічну співпрацю між Україною та Латвією.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Комісія — це основний механізм нашої діалогової координації. Я впевнений, що всі наші домовленості — нові, які ми досягли, і ті, які ми, можливо, ще не реалізували від засідань попередніх комісій, — це буде підґрунтя нашого взаємовигідного співробітництва», — сказав міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

Він висловив надію, що Латвія візьме участь у Саміті миру, який проходитиме 15-16 червня у Швейцарії, а також у конференції з відновлення України, що відбудеться у Берліні 11-12 червня.

Міністр економіки Латвійської Республіки Вікторс Валайніс підкреслив, що в України та Латвії дуже багато спільних напрямків діяльності.

«Сьогодні у нас десяте, ювілейне, засідання. Наші урядові цілі найближчі кілька років полягають у зміцненні економічних показників. Я впевнений, що разом з Україною, ми можемо швидко досягти необхідних показників, і ви можете допомогти нам у цьому аспекті», — сказав Валайніс.

Він зазначив, що Латвія працює над створенням рішення для альтернативного транзитного коридору для того, щоб продовжувати спільні з Україною зусилля у галузі міжнародної торгівлі. Валайніс також запевнив, що Латвія готова поділитися своїм досвідом у питанні незалежності енергетичного комплексу.

Читайте також: Латвія допомагає Україні з обладнанням для відновлення енергетичної інфраструктури - дипломат

Міністр економіки зауважив, що міжурядові дискусії з питань аграрної політики, сільського господарства та інфраструктури продовжаться у серпні та вересні цього року. Водночас він запросив представників уряду України на наступне засідання до Латвії.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Латвійській Республіці Анатолій Куцевол наголосив, що однією з найважливіших тем є розвиток малого та середнього бізнесу, а також логістики між Україною і країнами Балтії.

«Я впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо сформувати підтримку бізнесу в поточних умовах», — сказав він.

Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява підкреслив, що Латвія зацікавлена в співпраці в оборонному секторі. Він також наголосив на одній з провідних ролей Латвії в "безпілотній коаліції".

Під час заходу представники міністерств України та Латвії обговорили питання співпраці у галузі інвестиційної політики, енергетики, розвитку сільського господарства, енергетики, сприяння у розмінуванні українських територій та в гуманітарній галузі.

Засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, Латвія з початку повномасштабної війни РФ надала допомогу Україні в розмірі не менше 650 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-