Ціни на нафту стабілізувалися

Ціни на нафту стабілізувалися

Укрінформ
Ціни на нафту стабільні на торгах у понеділок, 20 травня, після підйому за підсумками минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість липневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці у понеділок становить $84,08 за барель, що на $0,1 (0,12%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти здорожчали на $0,71 (0,9%) – до $83,98 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні зранку 20 травня на $0,02 (0,02%) - до $80,04 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,83 (1,1%) - до $80,06 за барель.

Термін біржового звернення червневих контрактів спливає у вівторок. Липневі ф'ючерси, що активно торгуються, на WTI здорожчали під час торгів на $0,05 (0,06%) - до $79,63 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent зросла у ціні на 1,4%, WTI – на 2,3%.

Трейдери оцінюють новини про загибель президента Ірану, а також про атаку на російський НПЗ і черговий напад на танкер у Червоному морі.

У неділю президент Ірану Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ Хосейн Амір Абдоллахіан загинули внаслідок краху вертольота, повідомило іранське інформагентство «Мехр».

У неділю також стало відомо, що славянський нафтопереробний завод (ТОВ «Славянск ЕКО») у краснодарському краї призупинив роботу після атаки безпілотників. У компанії заявили, що поки що немає ясності, коли підприємство відновить роботу.

Bloomberg повідомило, що у суботу танкер, який прямував у Китай, зазнав нападу єменських хуситів у Червоному морі. За даними агентства, у судно поцілила ракета.

Читайте також: Військовий аеродром та НПЗ у Росії уразили дрони СБУ - джерело

«Нафтовий ринок стає все менш сприйнятливим до геополітичних подій, що, ймовірно, пов'язано з великим запасом вільних добувних потужностей країн ОПЕК», – зазначає Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-